Cursussen

Cursusmarkt

Zaterdag 7 september is er een cursusmarkt van 12.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek LocHal. Maak kennis met enkele cursussen via workshops en ontmoet alvast de trainers.

Bekijk de workshops

Cursussen die binnenkort starten

Over onze cursussen

Bij de Bibliotheek Midden-Brabant bieden we toegankelijke en kwalitatief goed verzorgde cursussen aan voor 18+. Ze zijn onderverdeeld in de vier rubrieken die je hieronder vindt.

Voor leden van de Bibliotheek geldt een korting van 5% op de taalcursussen en de cursussen in digitale vaardigheden. De korting is voorafgaand aan de betaling al verwerkt in het bedrag dat je betaalt aan lesgeld.

Praktische informatie en contact

Lijst met cursuslocaties

Cursusdata

Kortingsregelingen voor wie minder te besteden heeft

Algemene voorwaarden

Creatieve cursussen

"Ik heb nu al zin in het vervolg. Elke les krijg je een onderwerp van een andere docent. Allemaal fantastische mensen” – deelnemer cursus 'Improviseren kun je leren'

Cursussen in digitale vaardigheden

"Door de docente heb ik veel meer moed gekregen om door te gaan met computeren, ondanks mijn gevorderde leeftijd" – deelnemer cursus 'Windows 10'

Beter in Nederlands, handiger met computers

Wil je handiger worden met de computer? Of beter worden in de Nederlandse taal? De Bibliotheek helpt je graag met verschillende cursussen. Gratis en op verschillende niveau's.

Kijk hier voor info over de cursussen

Gratis online cursussen van SeniorWeb

Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Dat kan thuis. SeniorWeb biedt 25 gratis online cursussen voor iedereen. 

Ga naar de Bibliotheek in de buurt. Maak samen een account aan en ga aan de slag. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. 

Bekijk de cursussen van SeniorWeb

Workshops voor ondernemers

"Je krijgt een overzicht van alle belangrijke dingen waar je als ZZP-er aan moet denken" en "Ik vind de presentatie als naslagwerk waardevol en dat Nihal toegankelijk is voor vragen na de workshop" - deelnemers workshop Financieel je BTW op orde 

We bieden twee workshops aan voor ondernemers: 

Tijdens deze workshops leer je onder meer het volgende. Wat zakelijke kosten zijn. Wat de Kleine Ondernemers Regeling inhoudt. Wat je opzij moet zetten voor de belastingdienst, bij elke betaalde factuur.

Programmeren & game-design voor kinderen

We hebben voor kinderen en jongeren zowel online als fysiek verschillende activiteiten waarmee ze aan de slag kunnen met programmeren en game-design.

Welke kinderworkshops zijn er?


Gratis, online cursussen voor iedereen

Wil jij aan je persoonlijke ontwikkeling werken? Als lid van de Bibliotheek kun je ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt. Nog geen bibliotheeklid? Ook voor niet-leden hebben we een beperkt aanbod. Lees meer over deze online trainingen – of wordt lid en profiteer van het ruimere aanbod van 160 gratis cursussen.

Kies uit de online cursussen