Cursussen

Cursussen die binnenkort starten

Over onze cursussen

Bij de Bibliotheek Midden-Brabant bieden we toegankelijke en kwalitatief goed verzorgde cursussen aan voor 18+. Ze zijn onderverdeeld in de vier rubrieken die je hieronder vindt.

Voor leden van de Bibliotheek geldt een korting van 5% op de taalcursussen en de cursussen in digitale vaardigheden. De korting is voorafgaand aan de betaling al verwerkt in het bedrag dat je betaalt aan lesgeld.

Praktische informatie en contact

Lijst met cursuslocaties

Cursusdata

Kortingsregelingen voor wie minder te besteden heeft

Algemene voorwaarden

Workshops voor ondernemers

We bieden ook twee workshops aan voor ondernemers: 

Tijdens deze workshops leer je onder andere:

  • Wat zakelijke kosten zijn
  • Wat de Kleine Ondernemers Regeling inhoudt
  • Wat je opzij moet zetten voor de belastingdienst, bij elk betaalde factuur

Programmeren & game-design voor kinderen

We hebben voor kinderen en jongeren zowel online als fysiek verschillende activiteiten waarmee ze aan de slag kunnen met programmeren en game-design.

Welke kinderworkshops zijn er?

Creatieve cursussen

"Ik heb nu al zin in het vervolg. Elke les krijg je een onderwerp van een andere docent. Allemaal fantastische mensen” – deelnemer cursus 'Improviseren kun je leren'

Lifestyle-cursussen

"Nooit gedacht dat eten zo veel invloed heeft op je gestel. En ik heb meteen wat kooktips opgedaan" – deelnemer cursus 'In balans met Chinese voedingsleer'

Cursussen in digitale vaardigheden

"Door de docente heb ik veel meer moed gekregen om door te gaan met computeren, ondanks mijn gevorderde leeftijd" – deelnemer cursus 'Windows 10'

Beter in Nederlands, handiger met computers

Wil je handiger worden met de computer? Of beter worden in de Nederlandse taal? De Bibliotheek helpt je graag hierbij met verschillende cursussen. Gratis en op verschillende niveau's.

Kijk hier voor info over de cursussen

Gratis online cursussen van SeniorWeb
Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Dat kan thuis. SeniorWeb biedt 25 gratis online cursussen voor iedereen. 

Ga naar de Bibliotheek in de buurt. Maak samen een account aan en ga aan de slag. Dat is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. 

Bekijk de cursussen van SeniorWeb


Gratis, online cursussen voor iedereen

Wil jij aan je persoonlijke ontwikkeling werken? Als lid van de Bibliotheek kun je ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt. Nog geen bibliotheeklid? Ook voor niet-leden hebben we een beperkt aanbod. Lees meer over deze online trainingen – of wordt lid en profiteer van het ruimere aanbod van 160 gratis cursussen.

Kies uit de online cursussen