Home

Nieuwe manier van inloggen

Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken in Nederland gaan samenwerken met één inlogsysteem.

Sinds vandaag kun je met jouw bibliotheekaccount niet alleen inloggen bij je eigen bibliotheek, maar bijvoorbeeld óók bij de online Bibliotheek om e-books of luisterboeken te lenen. Wel zo makkelijk!

Hulp bij inloggen

Keti Koti: geschiedenis van de Afro-Surinamers

De jaarlijkse Keti Koti dialoog gaat over de geschiedenis van Afro-Surinamers. We starten met een inleiding door dhr. Choenni over zijn onderzoek naar de vrijverklaarden en hun nakomelingen. Op basis van zijn inleiding zullen de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over een aantal stellingen. De bijeenkomst wordt omlijst met muziek.

Ga mee het gesprek aan

Inclusief opvoeden: hoe kun je breder kijken?

Hoe voed je kinderen op zonder voor-oordelen en met een open blik naar de wereld? Het is een vraag waar steeds meer ouders, verzorgers en leerkrachten zich het hoofd over breken. Op 27 juni nemen Aisha Plein en Jillian Emanuels je mee aan de hand met tips. Alvast een tipje van de sluier: lees De Boebalas of Opgroeien in kleur.

Ik wil deze avond bijwonen!

Agenda

Als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten?

Tilburg krijgt er een extra Bibliotheek bij!

In de wijk Groenewoud komt een ‘Proeftuinbibliotheek’. Boerderij Paulusse wordt - vanaf 10 juni - omgetoverd tot nieuwe Bibliotheek voor kinderen van 0-12 jaar én hun ouders. Streven is de deuren van deze nieuwe Bibliotheek in het najaar van 2024 te openen.

Bekijk de sfeerimpressies

"Ik ben handiger geworden in opzoeken, dat is fijn!"

"Als ik moeite heb met een brief of digitale dingen kan ik altijd bij mij broers en zussen terecht voor hulp, vertelt René. Maar ik wil ook graag zelf dingen kunnen opzoeken. Dingen die me interesseren, zoals wat er in de buurt te doen is."

Lees het hele verhaal van René

Telefoonverbod op school: en thuis dan?

Sinds 1 januari 2024 is het (niet-educatief) gebruik van mobiele telefoons niet meer toegestaan op middelbare scholen. Hoe scholen precies invulling geven aan dit 'telefoonverbod', bepalen ze zelf. Onze lees- en mediaconsulenten die op vele scholen werken, vertellen over de verschillen die ze zien. Ook hebben ze een aantal tips aan ouders die zoeken naar hoe je thuis omgaat met smartphonegebruik.

Lees hier alle tips!

Nieuwe e-books

  • Leon de Winter VSV, of Daden van onbaatzuchtigheid

    Als geradicaliseerde Marokkaanse jongeren een aanslag plegen in Amsterdam, is Nederland in rep en roer.

    E-book

  • Wendy Huyghe Zeevonk (e-book)

    Op een stormachtige nacht vergaat de vissersboot van Lena's vader, Antoine Blomme. Hij en zijn twee bemanningsleden komen om. De begrafenis verloopt kil, want in Oostende wordt gefluisterd dat het allemaal de schuld is van die roekeloze Antoine. Lena gelooft er niets van, want haar vader kende de stromingen van de Noordzee bij hun voornaam. Wanneer...

    E-book

Bekijk meer e-books

Aan de slag bij de Bibliotheek

Wil jij graag de wereld van mensen groter maken? Kom dan werken bij de Bibliotheek. Op het moment hebben we een vacature voor een Medewerker HR, een opruimer de Bibliotheek LocHal en een Bibliotheek­medewerker voor de invalpoule. We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers. 

Openstaande vacatures

Vacatures voor vrijwilligers

Ons aanbod voor scholen

Wil je meer doen met leesbevordering of mediawijsheid, voor je klas of team van leraren? De leesconsulenten en mediacoaches van de Bibliotheek Midden-Brabant helpen je. Ze werken graag met je samen aan een op maat gemaakt lees- of mediaplan.

Lees meer over het aanbod voor educatie