De Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Midden-Brabant is de grootste openbare Bibliotheek van Noord-Brabant. Wij verzorgen het bibliotheekwerk voor de ruim 365.000 inwoners uit de gemeentes Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk. We zijn allang niet meer alleen een plek waar boeken uitgeleend worden. Bij ons kun je op allerlei manieren kennis en verhalen vinden, creëren en delen. We werken hierin samen met allerlei partners uit de stad en regio. En we zijn niet alleen actief in onze vijftien vestigingen, maar ook op andere plekken, dichtbij de inwoners, zoals bijvoorbeeld op scholen en in wijkcentra.

De missie van de Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Midden-Brabant wil de wereld van mensen groter maken. We vinden namelijk dat alle Midden-Brabanders de kans verdienen hun talenten te ontplooien en optimaal moeten kunnen deelnemen aan de maatschappij. Mensen ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling en samen bouwen aan een betere samenleving. Dat is onze passie en professie. Circa 200 bevlogen medewerkers zetten zich hier elke dag weer voor in.

Beleidsplan, jaarverslag, organisatieschema en jaarrekening

Wil je meer weten over het beleid van de Bibliotheek Midden-Brabant? Lees dan ons beleidsplan voor 2021-2024: 'Op de Bibliotheek kun je bouwen'. 

In het Jaarverslag 2023 vind je een terugblik in woord, beeld en cijfers. Voor inzicht in de organisatiestructuur van de bibliotheek, kun je het organisatieschema raadplegen. Voor inzicht in de financiën is het Jaarrapport van 2023 te gebruiken. 

ANBI

De Bibliotheek Midden-Brabant is een Algemeen Nut Beogende Instelling, ANBI afgekort. Als ANBI wil de Bibliotheek openheid geven over haar doelstelling, activiteiten en financiën. Vanwege de Wet Openbaarheid van Bestuur zijn de meeste gegevens hierboven al te zien. De overige, voor de ANBI-status benodigde gegevens vind je hieronder.

  • Statutaire naam: Stichting Bibliotheek Midden-Brabant
  • KVK-nummer: 41 09 51 22
  • BTW-nummer: NL0027.91.432.B.01
  • Bankrekeningnummer: NL94RABO0185237614
  • Postadres: Postbus 3195, 5003DD Tilburg
  • Algemeen e-mailadres: info@bibliotheekmb.nl
  • Beloningsbeleid: CAO Openbare Bibliotheken
  • Het ingevulde standaardformulier rond de publicatieplicht

Onze raad van toezicht krijgt een vergoeding. Deze valt binnen de maximale vrijwilligersvergoeding die wettelijk is vastgelegd. Er is geen onkostenvergoeding betaald.