Dinoliefhebbers gezocht!

Een team van Naturalis vond in 2013 vele honderden Triceratops-botten in de Amerikaanse staat Wyoming. Ze bleken van minstens zes verschillende exemplaren te zijn. Na meer dan tien jaar werk zijn de fossiele resten van deze dieren in 2024 klaar om tentoongesteld te worden in Leiden. Een van deze dino-skeletten komt naar de LocHal in Tilburg als voorpremière. Dit in een nauwe samenwerking met Natuurmuseum Brabant en Naturalis Biodiversity Centre Hij bezoekt ons van maandag 24 juni tot en met vrijdag 9 augustus en dan verwachten we extra veel bezoekers. Om dit exemplaar veilig te exposeren kunnen we niet zonder jouw inzet als gastheer of gastvrouw!

Wat verwachten wij van jou?

Je vindt het leuk om mensen te ontvangen, controleert de tickets, de weg te wijzen en wat te vertellen over deze prehistorische reus en de activiteiten daar omheen! Daarnaast bewaar je de veiligheid rondom de tentoonstelling en spreek je waar nodig bezoekers hierop aan, dit doe je in samenwerking met onze surveillanten.

Als voorbereiding op de tentoonstelling

  • Ontvang je een uitnodiging voor een kennismakings- en opstartbijeenkomst
  • Is er een bijeenkomst (13 juni) in de LocHal om je voor te bereiden met online tips en trucs van dino-expert Anne Schulp

Wat mag jij van ons verwachten?

  • Je wordt onderdeel van een gezellig team vrijwilligers en maakt deel uit van een zeer bijzonder project.
  • Je ontvangt een pakket met 2 kaartjes voor Naturalis, een T-shirt, 2 kaartjes voor het Natuurmuseum Brabant en 10% korting op dino spullen in het Natuurmuseum Brabant
  • Je ontvangt een reis- en parkeerkostenvergoeding
  • Je ontvangt een lunch/avondmaaltijd, afhankelijk van de tijdstippen dat je aanwezig bent en uiteraard koffie of thee
  • Je ontvang twee maanden gratis lidmaatschap bij de bibliotheek
  • Je wordt goed begeleid 

Wat maakt het werk de moeite waard

Je draagt bij aan het gastvrije en laagdrempelige karakter waar we asl Bibliotheek naar streven, waar iedere bezoeker zich thuis voelt.

Werktijden

Het gaat om een periode van 6 weken (24 juni t/m 9 augustus). Bij voorkeur ben je beschikbaar gedurende deze 6 weken voor minimaal 1 tijdsblok van 3 uur per week. Dit is bespreekbaar. Laat in je mailtje alvast even weten wanneer je beschikbaar bent. 

Enthousiast geworden?

Stuur een mail naar vrijwilligers@bibliotheekmb.nl ten name van Otto Janssen, vrijwilligers coördinator. Ook voor meer informatie kun je hiernaartoe mailen.

Neem ook alvast een kijkje op: Een dinosaurus in de Bibliotheek LocHal